Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

escamoteur

20. 10. 2009 20:21
ohledně páně Macka

Dovolil bych si o postřeh na adresu pana Macka. Díky tomu, že znám pár lidí (kuchařů, someliérů) z prostředí bohužel pouze pražské gastronomie, můžu postoupit jejich reakce na názory výše jmenovaného. Obecně se většinou nestačili divit názorům tohoto samozvaného gastronomického démona, který ve zmíněném Reflexu, či jinde, vynášel absolutní soudy nad každým ubrouskem na stole (příkladem bramborová kaše ze sáčku - Ramsay's MAZE). Dokonce i Mauer jednou nepřímo pod čarou něco podobného naznačil.

Je třeba ho brát s odstupem, myslí to dobře, ale jeho konfrontační styl (viz. facka Rath) je dost mimo.

Michal Přeček

0 0
možnosti
FH

Bouše

9. 9. 2009 7:45
Řekl bych, že máslo na hlavě mají oba

Verecký v tom, že se v citaci Macka dopustil pár nepřesností, kterými znehodnotil jinak dobře mířenou kritiku, Macek zase v tom, že se těch nepřesností chytil, aby od sebe odvrátit podezření, že skutečně  j e  kulinární snob. Tu svou "skvostnou domácí tlačenku s jemně nakrájenou šalotkou, zalitou jemně ředěným vinným octem a okořeněnou vynikajícím, v hmoždíři utlučeném, mangalorským pepřem, který Vám nedávno Vaši známí vlastnoručně importovali přímo z Východní Indie" si pane Macku strčte do špic, já si dám raději "tláču s cíbou a octem". ;-D :-P

0 0
možnosti
JS

Jano_S

18. 2. 2009 23:05
dobry text

fakt je ovsem, ze som sa tu ocitol kvoli tomu pohlavku, tak dodavam, ze bol imo zasluzeny R^

0 0
možnosti
RK

forfreelife

25. 7. 2008 19:59
Já bych povařil melantrich v kapalině z kauzy LTO

do kotle bych přidal pár propisek jedné prolobované (odměna 2-3 mil?) bankovní fůze a servíroval bych to na novinách Telegraf? Říkám to správně? A na závěr bych dal záhlavec Pružině za Livii..že prý koupil Kláře jen 2 byty..za to všechno co si musela vytrpět chudera letuška...zvyklá na navoněné piloty:-©

0 0
možnosti
FM

Fery Mara

9. 9. 2009 7:17
Závist, až nenávist jest vlastností českých tajtrdlíků....

;-)

0 0
možnosti
D

démonek

23. 7. 2008 19:26
mangalorský pepř

Napadá mě jeden slavný citát: "To je vůl, kaviárový tousty!".

0 0
možnosti
T

tooxiat

20. 7. 2008 10:47
Ocet

a já bych se chtěla zeptat jen tak mimo tento článek, jestli pan Macek trvá na svém výkladu v Reflexu 29, že balsamico aceto je bazalkový ocet?!:-/- balsamikový ocet je totiž ocet z hroznové šťávy.  Nedošlo k záměně basilicum a balsamico?

0 0
možnosti
B

beppopepan

15. 7. 2008 11:35
Soudruzi, nepleťe do kulinářství politiku

Ztotožňuji se s reakcí p.Macka na uvedený článek z mnoha důvodů. Snobismus a chytrolínství je bohužel cítit z článku jeho oponenta, jakoby smutek nad tím, že může někdo napsat lehkou esej na téma tlačenka.  Ze všech těch dalších nenávistných reakcí přispivatelů, kteří využívají této příložitosti k vylévání své zloby a závisti (viz ten z 15.7.), je mi opravdu smutno.  

0 0
možnosti
-

-clovek-

15. 7. 2008 10:49
Politival bych, ale není co

Macku, macku, macíčku. To, co jste provedli z naší republikou a většinou dnes chudých lidí, tak na to vám nebude stačit nějaká pošetilá bajka o tlačence jako omluva, nebo získání sympatií. Už to doma asi nemůžete vydržet a chtěl by jste zase lízat smetanu. No, ale to byste si musel pospíšit, jelikož za chvíli nebude co lízat. Proto vy jste jeden s posledních, který si může na něco stěžovat. Podívejte kolik je před váma chudáků, kteří mají důvod ke stížnosti. Rv

0 0
možnosti
JC

Jose Chroustal

26. 6. 2008 10:40
Docela rád bych si s ním popovídal na téma serióznost, pokud

ví, co to je. 

No jo no, jen kdyby nehrozilo, že to vaše "povídání" skončí vybočenou páteří pana Vereckého.  

0 0
možnosti
TS

boudicca

23. 6. 2008 11:27
nejak nechapu

Pan Verecky zminil, ze jste psal o tlacence k balsamikovym octem, peprem a salotkou, a Vy jste to ve sve reakci potvrdil. Tak s cim mate problem?

0 0
možnosti

bondy_

27. 8. 2008 14:32
Re: nejak nechapu

No me to pripada taky docela pekne a vecne spravne Vereckym prevypravene. Nejak me ty prezdobene kycovite slinty neberou, a k tematu tlacenka se fakt hodi jak svestkova povidla na nalestene dubove parkety, receno s klasikem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7192x
Miroslav Macek